eRecept na antikoncepci z pohodlí vašeho domova. Naše služba Gynlink je k dispozici 24 hodin denně. Do hodiny máte recept ve vaší e-mailové schránce.

Objednejte si eRecept z pohodlí vašeho domova do 24 hodin. Více zde.

Jaterní dieta

Vážené klientky,

prosíme zaznamenejte následující změny ordinační doby o letních prázdninách

Čtvrtek 11.7. bude lékař přítomen do 14.30. Po zbytek ordinační doby bude přítomna pouze sestra.

Úterý 23.7. bude ordinace do 16.00

Pondělí 29.7. bude ordinace do 16.00

Úterý 6.8. bude lékař přítomen do 15.30. Po zbytek ordinační doby bude přítomna pouze sestra.

Středa 7.8. bude lékař přítomen do 15.00. Po zbytek ordinační doby bude přítomna pouze sestra.

Děkujeme za pochopení

Gynclin s.r.o.

 

POTRAVINY VHODNÉ PŘI JATERNÍ DIETĚ

  • Maso: libové, výběrová šunka
  • Ryby: libové ryby
  • Mléko a mléčné výrobky: nízkotučné, tvaroh
  • Vejce: omezeně
  • Tuky: oleje – olivový, slunečnicový, řepkový. V malém množství čerstvé máslo.
  • Pečivo: starší chléb, pečivo, nekynuté z piškotu, třené těsto, bramborové a tvarohové těsto.
  • Knedlíky – s kypřícím práškem, sodovkou, sněhem.
  • Ovoce: téměř všechno, nejlépe syrové
  • Zelenina: mrkev, celer, brokolice, kadeřávek, tykev, čínské zelí, rajče, pórek, pastinák
  • Koření: bazalka, tymián, oregano, libeček, petržel, meduňka, šalvěj, vývar z hub

POTRAVINY NEVHODNÉ PŘI JATERNÍ DIETĚ

  • Maso: tučné, vnitřnosti, uzené, zvěřina, uzeniny, vinná klobása, tučné vývary, zabíjačka,
  • paštiky, konzervy, vuřty
  • Ryby: šproty, uzené nebo tučné ryby, kaviár
  • Mléko a mléčné výrobky: tučné, zrající sýry, smetana, smetanové jogurty
  • Vejce: majolka, tatarka
  • Tuky: sádlo, slanina, smažené
  • Pečivo: čerstvé, kynuté, z listového těsta, zákusky, dorty, čokoláda, droždí, vdolky, omelety,
  • luštěniny
  • Ovoce: hrušky, bobuloviny
  • Zelenina: zelí, kapusta, okurky, česnek, cibule, květák, ledový salát, kapusta
  • Koření: pepř, paprika, nové koření, hořčice, ocet, hřebíček, kečup, ostré, masox, sójová
  • omáčka, worcester
  • Ořechy, mák, alkohol

Z kuchyňských úprav je vhodné vaření, dušení, pára, úprava v mikrovlnné troubě. Máslo
přidávat do hotových pokrmů. Místo octa použít citronovou šťávu. Zahušťovat nasucho
opraženou moukou.

 decoding  decoding  decoding  decoding  decoding

Objednávejte se, prosím, výhradně přes náš online servis.

+420 266 010 292